Datum vandaag Tijd 21:05:28 (dia: ) Ambu 17165 Grevelingenmeer 2993PK Barendrecht Bardrt Bon 119047 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-165
woensdag 13 december 2017

ZATERDAG 16|09

Mooie samenwerking tussen diverse hulpdiensten

RIDDERKERK - Zondagavond 10 september omstreeks 22:30 uur kreeg een medewerker van dierenambulance Rotterdam en Omstreken (REO) een aed alert op zijn telefoon op de Prunusplantsoen. De medewerker bedacht zich geen moment sprong in de dierenambulance en was zeer snel ter plaatse samen met een vrijwilliger van de brandweer.

Aangezien de medewerkers opgeleid zijn om met zuurstof te werken werd de zuurstof uit de dierenambulance direct meegenomen naar de 5de verdieping alwaar de eerste ambulance al druk bezig was. Toegesnelde agenten gingen beneden alles regelen terwijl de medewerker samen met de brandweerman boven hulp boden aan de ambulance medewerkers.

Nadat de medewerker van de dierenambulance de brancard in orde had gemaakt en beneden de tweede ambulance en twee brandweer wagens waren gearriveerd kon het slachtoffer met de autoladder naar beneden worden gebracht en met spoed naar het ziekenhuis.

Onder dankzegging ging de medewerker van de dierenambulance met een goed gevoel weer naar huis. De medewerkers van de dierenambulance zijn door Ambuklas opgeleid om te reanimeren en het gebruiken van een aed. Eén wagen heeft al een aed aan boord en hopelijk ook snel de tweede wagen. Ook beschikken alle wagens van de dierenambulance over zuurstof dankzij Westfalen Medical die dit kosteloos levert.