Datum vandaag Tijd 01:13:40 Ambu 17164 Leeghwaterstraat 2984GH Ridderkerk Riddkk Bon 100693 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-164
zondag 22 oktober 2017

ZATERDAG 08|07

Brandweer rukt uit voor vergeten pannetje op vuur

Rookalarm gaat bijna een uur af, buurtbewoners ontdekken uiteindelijk waar het vandaan komt

RIDDERKERK - Vrijdagavond om 23:35 uur werd er melding gedaan van een woningbrand aan de Klaas Katerstraat in Ridderkerk. In de woning ging een rookalarm af waar buurtbewoners op reageerden.

De bewoners van de woning waren niet thuis, ze hadden een pannetje op het vuur staan en hebben om onbekende reden de woning verlaten. Daarbij zijn ze vergeten de pan van het vuur te halen waardoor deze vlam heeft gevat of 'droog' is gekookt, het 'vergeten' pannetje heeft in ieder geval een rookmelder in de woning laten afgaan. Het aanhoudende alarm is door buren waargenomen waarop deze na enige tijd op onderzoek zijn uitgegaan, toen duidelijk was waar het vandaan kwam is er aangebeld. De bewoners bleken niet thuis te zijn, daarop is de brandweer gebeld.

Om zich toegang tot de woning te verschaffen is de achterdeur, welke niet was afgesloten, geopend, de brandweer heeft de woning doorzocht en het pannetje in de tuin gezet. Na een nadere controle op personen of brandhaarden is de woning geventileerd.