Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:21:53 Ambu 17350 Jhr.groeninx Van Zoelenstraat Ridderkerk Riddkk Bon 90451 Prio Middel Eenheid | CPA Rotterdam Rijnmond (Regionale functionaris)
donderdag 21 september 2017

Archief

Scooterrijder en passagier na levensgevaarlijk rijgedrag aangehouden

Gemaakt: Maandag, 10 april 2017 16:35

ROTTERDAM - Agenten van de Rotterdamse politie hebben op 9 april een 22-jarige scooterrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats en zijn 18-jarige passagier uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Het tweetal reed op een scooter met een gestolen kentekenplaat. In hun vluchtpoging brachten zij tientallen burgers en agenten in gevaar.


De bestuurder reed rond 20.00 uur met zijn scooter op het fietspad langs het Strand Nesselande aan de Siciliëboulevard. Het was lekker weer en het strand lag vol mensen en op dat moment surveilleerden daar twee agenten om bij eventuele overlast in te grijpen. De scooterbestuurder reed langs het strand op het fietspad, wat daar niet is toegestaan. Toen de agent hem daarop wilde aanspreken en hem een stopteken gaf, reed de man er als een idioot vandoor. Agenten kregen door dat de scooter een gestolen kentekenplaat had. Twee motoragenten zetten de achtervolging in.

 

Bij zijn ontsnappingspoging bereikte de bestuurder op het Korfoepad direct al een snelheden van 100 km/uur en moesten voetgangers opzij springen en hun kinderen wegtrekken om niet aangereden te worden. Eenmaal op de Wollefoppenweg wist een motoragent naast de scooter te rijden en riep meermalen dat de bestuurder moest stoppen. De scooterbestuurder reageerde daarop door met 100km/uur twee keer tegen de motoragent aan te rijden, waardoor de politieman twee keer bijna ten val kwam.

 

In de wijk Zevenkamp ging het levensgevaarlijke rijgedrag van de scooterrijder door en moesten ook daar voetgangers en fietsers opzij springen om niet aangereden te worden. Om verwondingen of erger te voorkomen, besloot een agent op het Weidezoompad in Nieuwerkerk aan den IJssel op de band van de scooter te schieten. Daar waren op dat moment geen andere weggebruikers of voetgangers aanwezig. De agent raakte de bromfiets wel, maar de bestuurder en zijn passagier bleven ongedeerd en reden door. Op dat moment staakten de agenten de achtervolging, omdat het voor de henzelf, omstanders en de verdachten te gevaarlijk werd.

 

Andere agenten zetten de zoektocht naar de bestuurder en passagier wel voort. De mannen hadden hun scooter gedumpt en waren er te voet verder gegaan. In de zoektocht naar de mannen werden agenten geholpen door een alerte getuige die één van de mannen in een tuin zitten. Op het Wisselspoor in Capelle aan den IJssel zijn beiden mannen ingerekend. De scooter is in beslaggenomen. De mannen zitten vast.

Klein brandje in berm langs de A15

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 17:53

RIDDERKERK - Op de A15 richting Nijmegen en Gorinchem is dinsdagmiddag ter hoogte van Ridderkerk een bermbrandje ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur in de kiem te smoren.

 

Het heeft voor enig oponthoud gezorgd voor de weggebruikers. Een berger was voor de zekerheid ter plaatse gekomen, maar bleek niet nodig.

Brandweer opgeroepen voor vogel in schoorsteen

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 22:23

RIDDERKERK - Dinsdagavond omstreeks 20:00 uur is de brandweer gebeld voor een vastzittende vogel op de Bernhard Zweersstraat.

 

De vogel kwam vast te zitten in een korf van een schoorsteen waarop de bewoners de brandweer hebben gebeld. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de vogel te bevrijden. Toen de brandweer met de hoogwerker bij de schoorsteen was, vloog de vogel uit zichzelf al weg.

 

De brandweer kon weer huiswaarts keren.

Tien kilo cocaïne in auto van 24-jarige Fransman

Gemaakt: Donderdag, 13 april 2017 16:24

BARENDRECHT - De politie heeft in de nacht van 12 op 13 april in Barendrecht na een korte achtervolging een 24-jarige Fransman aangehouden die in zijn auto tien kilo cocaïne en vijftien kilo hennep vervoerde. Een tweede inzittende is ontsnapt.

 

Medewerkers van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid zagen de Franse BMW omstreeks 01.00 uur rijden op de A15 richting Ridderkerk. Kort voor de parkeerplaats Portland gaf de politie de Franse bestuurder een volgteken en het leek er even op dat hij zou volgen naar de verzorgingsplaats. Maar op het laatste moment draaide de auto weer de A15 op en ging er met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette.

 

Rijbewijs
De achtervolging eindigde ten slotte in een doodlopende weg in Barendrecht. Daar kon de bestuurder worden aangehouden. De bijrijder slaagde er echter in te ontkomen. Een zoektocht in de buurt leverde niets op. In de kofferbak trof de politie tien kilo cocaïne en vijftien kilo hennep aan. De verdachte bleek later ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie stelt een nader onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen.

Jongen (18) uit Barendrecht slaat tramconducteur in elkaar

Gemaakt: Dinsdag, 18 april 2017 16:16

BARENDRECHT - Zaterdag hielden agenten een trampassagier aan op de Eikenwede in Barendrecht. De man, van 18 jaar uit dezelfde stad, sloeg een tramconducteur in elkaar.

man wordt geboeid afgevoerd

 

Zaterdagmiddag rond 12.15 uur kwam er een melding binnen dat een jongen bij de tramhalte Vrijenburgweg een tramconducteur had geslagen. De conducteur vroeg de man om in te checken, maar dat vertikte hij. Hij herhaalde dat verzoek meerderde malen, maar kreeg toen een vuist in zijn gezicht. Het slachtoffer stapte uit en liep naar de tramhalte. Daar werd hij tegengehouden door zijn belager en kreeg nogmaals een paar flinke klappen op zijn arm, rug en gezicht. De dader vluchtte in de richting van de Eikenwede, waar gealarmeerde politieagenten hem aanhielden.

 

De 18-jarige jongen uit Barendrecht is meegenomen naar het bureau en mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Gestolen beeldschermen uit bedrijf Ridderkerk teruggevonden

Gemaakt: Vrijdag, 21 april 2017 17:54

RIDDERKERK - Tijdens een onderzoek naar heling van goederen, werden vrijdag veel beeldschermen aangetroffen. De beeldschermen bleken weggenomen te zijn bij een bedrijf uit Ridderkerk.

 

Meerdere verdachten werden aangehouden en het onderzoek loopt nog.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Compressor in garage vat vlam door oververhitting

Gemaakt: Zondag, 23 april 2017 15:33

RIDDERKERK - Zondagmiddag omstreeks 14.10 uur brak er in een garagebox aan de Groen van Prinstererweg in Ridderkerk brand uit.

 

Buurtbewoners roken een vreemde lucht in de omgeving van de garagebox en belde de hulpdiensten. Een groot gedeelte van de straat werd afgezet door de politie. De brandweer moest de garagebox openbreken om bij de brand te kunnen komen.

 

Het bleek te gaan om een compressor die oververhit was geraakt en hierdoor vlam vatte. Er hoefde geen woningen ontruimd te worden.

Brandweer blust kleine brand bij Bakkerij Klootwijk

Gemaakt: Zondag, 23 april 2017 17:24

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagmiddag omstreeks 15:45 uur is er een brand gemeld bij Bakkerij Klootwijk in Capelle aan den IJssel.

 

De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand vanwege de aanwezigheid van personeel in het pand. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een van de ovens. De brandweer heeft de brand geblust, voor zover bekend raakte niemand gewond.

Ambulancezorg gewoon beschikbaar op Koningsdag

Gemaakt: Dinsdag, 25 april 2017 20:22

FNV Zorg & Welzijn heeft vandaag gewaarschuwd voor een groot tekort aan ambulancepersoneel op Koningsdag. De ambulancediensten herkennen zich niet in het beeld dat FNV schetst. Ambulancezorg is gewoon beschikbaar op de verjaardag van de koning.

 

Uit navraag bij de grote steden blijkt dat de paraatheid van de ambulances op Koningsdag op orde is en dat van onverantwoorde situaties geen sprake is.

 

Tekort gespecialiseerde verpleegkundigen
In de zorgsector is sprake van een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen. Ook de ambulancesector heeft daar last van en moet extra moeite doen om de roosters rond te krijgen. De paraatheid is ondanks de personeelskrapte op peil en het beeld dat FNV schetst is niet juist.

Wasmand vliegt in brand in woning Hendrik-Ido-Ambacht

Gemaakt: Donderdag, 27 april 2017 19:33

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door nog onbekende oorzaak is donderdag in een woning aan de Boutershof een wasmand in brand gevlogen.

 

Omstreeks 18:45 uur kregen de hulpdiensten een melding van een vreemde geur aan de Boutershof. Met hulp van een warmtecamera kon de brandweer zien dat het ging om een wasmand tegen een wasmachine aan. Toen de wasmand naar buiten werd gebracht vatte hij vlam. De woning wordt geventileerd en een co-meting wordt uitgevoerd.

Politie houdt wegpiraat aan op de A20

Gemaakt: Vrijdag, 28 april 2017 17:16

ROTTERDAM - Hij haalde op de A20 links en rechts in, negeerde rode kruizen en reed waar hij niet mocht rijden. Reden genoeg voor de politie om de 18-jarige wegpiraat uit Rotterdam en zijn 24-jarige bijrijder uit Capelle aan den IJssel donderdagavond aan te houden.


Omdat een getuige gezien dacht te hebben dat de bijrijder ook een vuurwapen in zijn handen had, gebeurde dit met de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV).

 

Rond kwart voor zes kwam de melding over de wegpiraat op de A20 binnen bij de politie. Agenten snelden er naartoe, maar op de Henegouwerlaan passeerde de auto die ze zochten hen al. Ze keerden hun dienstvoertuig om en konden niet veel later de BTGV uitvoeren. De twee inzittenden werden aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen. Agenten vonden geen vuurwapen in de auto. Wel een groot mes, een honkbalknuppel, een aantal gripzakjes wiet, zeven telefoons en een flink geldbedrag.

Trap niet in deze nepmail namens SNS Bank

Gemaakt: Vrijdag, 28 april 2017 19:42

Er is een phishingmail in omloop uit naam van SNS Bank. Verwijder de mail direct en waarschuw mensen in uw omgeving.

 

In de nepmail staat dat uw contactgegevens niet compleet zijn. Om die aan te vullen, wordt u zogenaamd verwezen naar de website van SNS. Die is bijna identiek aan de echte website van de bank. Zelfs het groene slotje voor de URL (link in de browser) is te zien. Normaal gesproken staat dat slotje voor een veilige verbinding.

 

Zelf controleren
Oplichters gebruiken vaker dat soort trucs. Phishingmails worden beter geformuleerd en websites beter nagebouwd. Het is verstandig om altijd eerst even met de muis op een link in een verdachte mail te gaan staan, zonder te klikken. Dan verschijnt linksonder de URL. Ook in deze mail is te zien dat het om een rare, neppe URL gaat die totaal anders is dan de URL van de werkelijke SNS-site.

 

Zo herken je nepmails
Om problemen te voorkomen, kunt u altijd zelf internet starten en de website van uw bank opzoeken. Bij twijfel, bel uw bank.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand aan de Dr. Colijnstraat

Gemaakt: Zaterdag, 29 april 2017 16:01

RIDDERKERK - Zaterdag omstreeks het middaguur is de brandweee van Ridderkerk opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Dr. Colijnstraat in Ridderkerk. De brand is ontstaan in de schoorsteen en heeft zich uitgebreid tussen het dak van de woning. 

 
De brandweer was aanwezig met een hoogwerker en twee tankautospuiten om de brand te bestrijden. 
 
De brandweer heeft een aantal dakpannen verwijderd en met een warmtebeeld camera onderzoek verricht onder de dakpannen.

Scooterrijder gewond bij aanrijding op rotonde Barendrechtseweg

Gemaakt: Zaterdag, 29 april 2017 16:18

BARENDRECHT - Zaterdagmiddag is een scooterrijder gewond geraakt tijdens een aanrijding met een personenauto. Het ongeval vond plaatst bij een rotonde op de Barendrechtseweg in Barendrecht.

 

De personenauto wilde de rotonde verlaten en zag daarbij een man op een scooter over het hoofd. De man raakte gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe de man er aan toe is, is onduidelijk.

 

Bij het ongeval werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Wegpiraat vliegt uit de bocht en slaat over de kop

Gemaakt: Zaterdag, 29 april 2017 22:50

RIDDERKERK - Politieagenten hielden zaterdagavond een 40-jarige man aan met een behoorlijk opvallende rijstijl. Met 180 km/uur reed hij over de A15, maakte met zijn vingers schietbewegingen en vloog uit de bocht.

 

Zaterdagavond rond 20.00 uur stroomden de meldingen binnen over een automobilist met asociaal rijgedrag. De man reed vanuit Gorinchem naar Rotterdam over de A15. Hij reed niet alleen veel te hard, maar deed ook alsof hij op andere weggebruikers wilden schieten met handgebaren. Politieagenten gingen de snelweg op om de wegpiraat te zoeken en zo snel mogelijk te stoppen. Ook de helikopter vloog mee, en kon vertellen dat de bestuurder de afslag Ridderkerk/Hendrik-Ido-Ambacht nam en daar uit de bocht vloog. De auto raakte twee lantaarnpalen, sloeg tien keer over de kop en vloog in brand.

 

De bestuurder kon net op tijd ontsnappen en werd even later in de bosjes aangehouden. De man, van 40 jaar uit Rotterdam, die niet vrij was van alcohol, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en daar vervolgens aangehouden. De auto is volledig uitgebrand. Er raakte verder niemand gewond.

Politie maakt proces-verbaal op voor illegaal stoken

Gemaakt: Zaterdag, 29 april 2017 23:46

RIDDERKERK - Zaterdag omstreeks 22:45 uur zijn de brandweer en politie uitgerukt voor een brandgerucht ter hoogte van Boels Verhuurbedrijf aan de Brouwerstraat in Ridderkerk.

 

Bij aankomst rook men een sterke brandlucht waarna de brandweer meteen op onderzoek is uitgegaan. De brandweer en politie hebben rondom het pand gezocht en kwamen er al vrij snel achter dat iemand in de buurt illegaal aan het stoken was.

 

Agenten hebben deze mensen aangesproken en proces-verbaal opgemaakt.

Losgebroken paard snel weer terug in het weiland

Gemaakt: Zondag, 30 april 2017 19:38

BARENDRECHT - Aan de Ziedewijkdsekade in Barendrecht is zondagavond een paard losgebroken. Brandweer en politie werden even voor 19:00 uur opgeroepen voor assistentie.

 

Eén van de paarden wist de omheining om te duwen en zo te ontsnappen uit het weiland, ver uit de buurt kwam hij echter niet. Zijn vrijheid heeft nog geen half uur geduurd, de hulpdiensten hebben het dier snel weten te vangen en terug gebracht naar de weide.

 

De omheining is deels teruggeduwd maar moet nog worden hersteld, voor zover bekend heeft het dier geen verwondingen opgelopen.

Gevaarlijke e-mail verstuurd door 'DigiD' over identificatieplicht

Gemaakt: Maandag, 01 mei 2017 19:07

Pas op! Oplichters hebben het voorzien op je identiteitsbewijs. Door een valse e-mail uit naam van DigiD te versturen proberen ze een kopie in handen te krijgen. Niet doen!

 

In de valse e-mail staat dat de kopie van je legitimatiebewijs in een dossier niet meer geldig is. Hierdoor zou je een nieuwe kopie per e-mail moeten versturen. Op de website van 'DigiD' wordt ook voor het bericht gewaarschuwd.

 

Woordkeus
Wat opvalt is dat de e-mail uit naam van DigiD wordt verstuurd, terwijl de volgende zin iets anders suggereert:

 

Banken zijn wettelijk verplicht de identiteit van hun klanten vast te stellen. Om te kunnen bewijzen dat wij aan deze plicht hebben voldaan, mogen wij een kopie of scan maken van uw identiteitsbewijs, zoals uw paspoort of identiteitskaart.
Door de combinatie van de woorden 'banken' en 'we' is het net of het bericht afkomstig is van een bank. Waarschijnlijk hebben de criminelen zich laten inspireren door andere phishingmails.

 

Kopie ID-bewijs opgestuurd?
Ben jij hierin getrapt en heb je jouw ID-bewijs opgestuurd, meld het dan zo snel mogelijk bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude.

 

KopieID app
Voorkom identiteitsfraude met de KopieID app. Met deze app kun je met je smartphone een veilige kopie maken van je identiteitsbewijs. Je kunt in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet je met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Als de kopie dan in handen van fraudeurs terechtkomt, is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

Traumahelikopter naar de Van Beethovenstraat voor hulp aan baby

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 17:48

RIDDERKERK – Woensdagmiddag is een baby gewond geraakt in een woning aan de Van Beethovenstraat in Ridderkerk.

 

De baby heeft vermoedelijk door onbekende oorzaak brandwonden opgelopen en is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team landde op een grasveld om het ambulancepersoneel ondersteuning te bieden.

Twee andere kinderen mogelijk uit het gezin zijn opgevangen.

Wie herkent deze fietsendieven?

Gemaakt: Donderdag, 04 mei 2017 20:11

RIDDERKERK - Vanaf november 2016 sloegen de dieven toe in Ridderkerk en Spijkenisse. Er werden onder meer fietsen weggenomen bij het zwembad aan de Sportlaan in Ridderkerk en een aantal horecagelegenheden in Ridderkerk en Spijkenisse. In alle gevallen gaat het om vermoedelijk dezelfde daders. Bij enkele diefstallen zijn bewakingsbeelden gemaakt, waarop de daders te zien zijn.

 

Vragen
Weet u wie deze mannen zijn of heeft u andere informatie die naar hen leidt? Belt u dan naar de politie in Ridderkerk via de graitis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 en vraag naar de afdeling VVC Oude Maas. Anoniem belt u naar 0800-7000.

Omgekomen autorijders vaak jong of oud

Gemaakt: Vrijdag, 05 mei 2017 19:16

NEDERLAND - In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. Dat zijn 8 personen meer dan in 2015, het jaar waarin het aantal verkeersdoden met 51 toenam. Onder bestuurders van personenauto’s vielen naar verhouding de meeste dodelijke verkeersslachtoffers (30 procent). Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en 75 jaar of ouder was het percentage dat verongelukte het grootst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

 

In 2016 kwamen 231 inzittenden van een personenauto om het leven, dit waren 186 bestuurders en 45 passagiers. Hiernaast overleden onder andere 189 fietsers, 51 voetgangers, 38 bestuurders van een scootmobiel, 41 brom- en snorfietsers, en 45 motorrijders bij een verkeersongeluk.

 

Een vijfde van de overleden autobestuurders tussen de 18 en 25 jaar
In de afgelopen vijf jaar verongelukten 187 automobilisten die tussen de 18 en 25 jaar oud waren. Dit is 22 procent van alle verongelukte autobestuurders, waarmee de jongere automobilisten de groep vormen met de meeste dodelijke auto-ongelukken.

 

Het aandeel autobestuurders die omkomen bij een ongeluk is bij 75-plussers lager dan bij jongeren. De afstand die 75-plussers gemiddeld per dag met de auto afleggen, is echter met 5 kilometer ruim twee keer kleiner dan de 12 kilometer die 18- tot 25-jarigen gemiddeld afleggen op een dag.

 

Risico op dodelijk auto-ongeluk ’s nachts het hoogst
In de spitstijden tussen zeven en negen uur ’s ochtends en tussen vier en zes uur ‘s middags komen per uur de meeste automobilisten om bij een ongeluk. In de spits worden ook de meeste kilometers per uur afgelegd. Als rekening wordt gehouden met het aantal gereden kilometers, is het risico op een dodelijk ongeluk bij automobilisten het grootst tussen middernacht en zeven uur ‘s ochtends. Ook ’s avonds tussen zes en twaalf is het risico voor automobilisten relatief hoog.

 

Aantal slachtoffers per autokilometer het hoogst in Drenthe en Zeeland
In de provincies Noord-Brabant en Gelderland vielen de afgelopen vijf jaar de meeste slachtoffers onder automobilisten, ruim een derde van het totaal. In Flevoland, Zeeland en Utrecht was het aantal dodelijke slachtoffers onder automobilisten het laagst. Dit beeld verandert als rekening wordt gehouden met de afstanden die per provincie worden gereden. In Drenthe en Zeeland is dan het aantal verkeersdoden onder automobilisten naar verhouding het hoogst en in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland het laagst.

Kleine groep relschoppers smet op goede verliezers

Gemaakt: Zondag, 07 mei 2017 17:31

ROTTERDAM - Zondagmiddag speelde Feyenoord de langverwachte kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Zo'n 100.000 mensen kwamen naar Rotterdam om van dichtbij getuige te zijn van het eerste kampioenschap in 18 jaar. Groot was de teleurstelling toen Feyenoord met 3-0 verloor. Voor een kleine groep mensen reden om zich ernstig te misdragen in de binnenstad en bij de Kuip.

 

Al vroeg zondagochtend stroomden de voetballiefhebbers toe in het centrum van de stad, naar de Kuip en rond stadion Woudestein. Ondanks de drukte was de sfeer opgetogen en verwachtingsvol. Toen tussen de 55e en 64e minuut drie doelpunten voor Excelsior vielen, sloeg de sfeer om in teleurstelling en gelatenheid.

 

Frustratie
Veruit de grootste groep supporters droop nog tijdens de wedstrijd of kort daarna gedesillusioneerd af. Een deel bleef nog even hangen om de spelers bemoedigende woorden toe te roepen bij het binnengaan van de spelersbus, de ploeg warm te onthalen bij de Kuip en succes te wensen voor volgende week als de club in eigen huis alsnog kans maakt op de schaal. Een groep van enkele honderden 'fans' kon het verlies echter moeilijker verkroppen en besloot de frustratie te botvieren op de politie en het straatmeubilair in de Rotterdamse binnenstad.

 

Onderzoek naar relschoppers
Relschoppers daagden de politie uit, gooiden vuurwerk en straatstenen, scholden en beledigden agenten. Toen zij niet reageerden op waarschuwingen, besloot de ME enkele charges uit te voeren om de groep uit elkaar te drijven. Toen ook dat geen effect had, werden ook de waterwerper, de beredenen en de hondengeleiders ingezet. Zo'n 100 personen werden aangehouden. De politie start bovendien een onderzoek naar de relschoppers, waarbij naar verwachting nog deze week meer raddraaiers zullen worden geïdentificeerd en aangehouden. Gekeken wordt naar mogelijkheden hen volgende week uit te sluiten van een eventueel kampioensfeest.

 

Vanuit heel Nederland
Vanuit heel Nederland waren agenten in dienst in Rotterdam om ervoor te zorgen dat de wedstrijddag ondanks de enorme toestroom van bezoekers goed en veilig zou verlopen. Op de schermutselingen na, met name in het centrum, is dat goed gelukt. Negen personen zijn door de ambulancedienst nagekeken in verband met botbreuken, alcoholvergiftiging en hondenbeten.

ProRail waarschuwt selfiemakers op het spoor

Gemaakt: Maandag, 08 mei 2017 17:43

REGIO - Een leuke fotoshoot voor opa en oma of voor jezelf: Hartstikke leuk, maar doe dit niet op het spoor! Het lijkt een vanzelfsprekend advies, maar mensen wagen nog steeds hun leven voor een leuk kiekje.

 

Je ziet de trein niet aankomen

Het is enkel spoor en de trein is net voorbij gereden: Het lijkt een perfect moment om even snel op het spoor te poseren voor een mooie foto. Schijn bedriegt, want er kan op elk moment een trein aankomen. Treinen rijden veelal op hoge snelheid. Zo hoog, dat je ze niet aan ziet komen met alle gevolgen vandien.

 

Dringende oproep

Op social media ziet ProRail regelmatig foto's voorbijkomen van mensen die dicht bij of zelfs op het spoor staan om foto's van zichzelf te (laten) maken. ProRail doet een dringende oproep aan iedereen om dit nooit te doen. Het is levensgevaarlijk en daarnaast zorgt het voor veel vertraging.

 

Wanneer de Meldkamer Spoor van ProRail doorkrijgt dat mensen zich illegaal op het spoor bevinden, krijgen alle machinisten op het betreffende traject het signaal om stapvoets verder te rijden. Daarnaast schakelt de Meldkamer Spoor direct de politie in om deze mensen van het spoor te halen. Zij ontvangen dan ook een forse boete.

 

Treinspotters

Ook krijgt ProRail regelmatig meldingen dat er treinspotters staan te fotograferen op plekken waar dit niet mag. Ook dit is levensgevaarlijk en levert net zo goed flinke vertraging op voor de reizigers in de trein. Blijf daarom achter de hekken en zet je leven niet op het spel!

Landelijke Veiligheidsdag

Gemaakt: Dinsdag, 09 mei 2017 20:46

ALMERE - Op zaterdag 13 mei vindt de vierde editie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere plaats. Politie, Brandweer, Defensie, GGD en Reddingsbrigade Nederland laten zien hoe zij samenwerken.

 

Het publiek krijgt te zien, wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar: Samenwerking. De toegang tot het evenement is gratis.

 

Voor meer informatie: www.veiligheidsdag.nl

Verflucht uit riool aan de Meester Treubstraat

Gemaakt: Zaterdag, 13 mei 2017 00:22

RIDDERKERK - Vrijdagavond is de brandweer van Ridderkerk opgeroepen vanwege een hinderlijke lucht aan de Meester Treubstraat in Ridderkerk.

 

Om 21:24 uur kwam de melding binnen bij de brandweer, zij zijn met gepaste spoed ter plaatse gekomen. Buurtbewoners dachten in eerste instantie dat de lucht van een van de buren afkomstig was, later bleek er een soort van Terpentine/verf lucht te ruiken was. De vreemde lucht bleek afkomstig vanuit het riool. De brandweer heeft een aantal metingen verricht en daarna het riool gespoeld.

Blikschade bij aanrijding op de Populierenlaan

Gemaakt: Zaterdag, 13 mei 2017 17:38

RIDDERKERK - Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Populierenlaan in Ridderkerk. Toen de hulpdiensten arriveerde bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee auto's.

 

Bij het verlaten van de rotonde ging het mis en botsten de auto's op elkaar. Er zijn geen personen gewond geraakt, wel is er voor de zekerheid iemand even onderzocht door het ambulancepersoneel.

 

De auto's hebben wel blikschade opgelopen. De weg is enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Politie waarschuwt consumenten en bedrijven bij start nieuwe werkweek voor gijzelsoftware

Gemaakt: Zondag, 14 mei 2017 16:15

NEDERLAND - Sinds afgelopen vrijdag 12 mei zijn tienduizenden computers in tientallen landen getroffen door ransomware, ook wel 'gijzelsoftware' genoemd. Het NCSC heeft daar vrijdag al een waarschuwing voor gegeven. De politie adviseert consumenten en vooral ook bedrijven zich tegen ransomware te wapenen door updates direct te installeren, antivirusprogramma's te gebruiken en back-ups te maken van de gegevens op de computers. De politie raadt mensen ten zeerste af om te betalen voor de ontsleuteling van de systemen/bestanden, omdat hiermee deze criminaliteit wordt gefinancierd en in stand wordt gehouden. Het is allerminst zeker of betaling leidt tot decryptie van de bestanden.

 

Cybercrime-beveiliging online
Criminelen proberen sinds afgelopen weekend wereldwijd computers binnen te dringen via 'WannaCry' of andere varianten op deze naam. De gijzelsoftware versleutelt een groot deel van de bestanden op de computers of gijzelt de systemen. De criminelen eisen vervolgens losgeld van de slachtoffers om de bestanden weer ontsleuteld te krijgen. Van tientallen landen komen er meldingen binnen van ransomslachtoffers, inmiddels is bekend dat er infectie heeft plaatsgevonden in Nederland. Er is nu voorkomen dat de cryptoware zich automatisch verspreidt, maar individuele systemen zijn nog steeds kwetsbaar.

 

Hoe word ik besmet en wat kan ik er aan doen?
Via de ransomware 'WannaCry' maken criminelen gebruik van een lek in het besturingssysteem van Windows. De gijzelsoftware richt zich vooral op bedrijfsnetwerken en wordt verspreid via een bijlage in een e-mail. De politie adviseert gebruikers van Windows 7 en dan ook in het bijzonder ondernemers om zo snel mogelijk hun systeem te updaten, nog voordat de nieuwe werkweek begint. Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) meldt dat Microsoft inmiddels ook een software-update MS17-010 beschikbaar heeft voor niet-ondersteunende versies van Windows. Zowel politie als de NCSC roepen bedrijven en consumenten op om extra alert te zijn.

 

Hoe kunt u de kans op besmetting verkleinen?

  • De kans op besmetting kan worden verkleind door besturingssystemen en programma's altijd up-to-date te houden en door niet te surfen op het internet zonder antivirusprogramma's;
  • Open e-mail of links in mails van vreemden niet en al helemaal geen geen bijlage(n) van vreemde afzenders;
  • Open ook geen e-mail van bekenden met links of bijlagen die u eigenlijk niet verwacht. Controleer dit met de verzender via een ander kanaal dan de e-mail of het bestand bewust is verstuurd;
  • Om u te wapen tegen ransomware is het aanbevolen regelmatig back-ups van uw bestanden te maken en deze niet met de computer verbonden te houden. Na een besmetting kunt u dan ook gewoon weer over uw bestanden beschikken;
  • Voor bedrijven: voorkom dat geïnfecteerde systemen verbinding maken met de rest van het interne netwerk.

 

Onderzoek
Er wordt in internationaal verband onderzoek gedaan naar de criminelen die achter deze gijzelsoftware zitten. De politie werkt hierbij nauw samen met Europol, Interpol, NCSC en private cybersecurity bedrijven. De politie richt zich op het waarschuwen van mogelijke slachtoffers, verstoring van het criminele proces en opsporing van de daders. De politie raadt slachtoffers aan melding te doen bij de politie.

Agressieve en verwarde man na schot in been aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 17 mei 2017 00:08

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een agent heeft op 16 mei in een flat in Capelle aan den IJssel een verdachte in zijn been moeten schieten om hem veilig aan te kunnen houden. De man man (leeftijd en woonplaats nog onbekend) was dermate agressief en verward dat er geen andere opties meer open stonden.


Agenten waren rond 22.00 uur ter plaatse op het Reviusrondeel, nadat meerdere meldingen over het verwarde en agressieve gedrag van de man bij de politie waren binnengekomen. Zo gooide hij naakt blikjes bier en andere voorwerpen naar beneden. Ter plaatse gekomen agenten ondervonden al snel dat met en man geen fatsoenlijk woord viel te wisselen. Hem aanspreken had geen effect; de man richtte zijn agressie op de agenten en begon ook hen met van alles te bekogelen. De agenten besloten daarop eerst te pepperen en toen dat niets hielp, te taseren. Ook daar reageerde de man niet op, zodat voor een aanhoudingsschot op het been van de verdachte werd gekozen. Nu kon de man wel veilig overmeesterd worden en hij werd direct naar een ziekenhuis gebracht.

 

De Rijksrecherche heeft het schietincident in onderzoek.

Politie rukt groots uit na melding vuurwapen op De Genestetstraat

Gemaakt: Woensdag, 17 mei 2017 16:13

RIDDERKERK - Na een melding van een persoon met een vuurwapen startte de politie dinsdagavond een onderzoek aan de De Genestetstraat in Ridderkerk. Agenten controleerden zorgvuldig verschillende mensen en een horecagelegenheid. De verdachte en het wapen werden niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.


Dinsdagavond rond 23.15 uur meldde een getuige dat hij buiten een horecagelegenheid aan de De Genestetstraat een man met een vuurwapen had gezien. De politie ging er snel heen en zag tussen een groepje mannen een persoon staan die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten ging een aantal van de mannen er vandoor.

 

Achtervolging
Tijdens de achtervolging kozen de mannen verschillende richtingen. Een van de agenten zag hoe drie personen uit het groepje het opvallende vest uit het signalement aan elkaar doorgaven. Omdat het niet duidelijk was of de mogelijk vuurwapengevaarlijke man bij hen was, trok hij uit voorzorg zijn wapen en startte een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. Bij de fouillering trof hij geen wapens aan.

 

Een agent die een ander pad koos voor de zoektocht, zag vrijwel tegelijkertijd een verdachte in zijn richting rennen die voldeed aan het signalement. Hij waarschuwde hem dat hij moest blijven staan. Dat deed de man, maar direct greep hij naar zijn broeksband. In deze dreigende situatie loste de politieman een waarschuwingsschot in de lucht, terwijl hij de man toeriep dat hij zijn handen moest laten zien en zocht naar dekking. De verdachte nam wederom de benen en verdween uit het zicht.

 

Nader onderzoek
Omdat het vuurwapen uit de melding nog niet gevonden was, werd ook het groepje buiten en de mensen in de horecagelegenheid zorgvuldig gecontroleerd en het pand onderzocht. Daar werd niks bijzonders aangetroffen. Er zijn dan ook geen aanhoudingen verricht. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Vanzelfsprekend horen vuurwapens niet op straat. De politie neemt meldingen hierover altijd erg serieus en neemt waar nodig passende maatregelen voor de veiligheid van haarzelf en de omgeving.

Traumaheli naar Hendrik-Ido-Ambacht voor hulp aan baby

Gemaakt: Zaterdag, 20 mei 2017 16:57

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zaterdagmorgen omstreeks 11:30 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor medisch noodgeval met een baby in een woning aan de Olykamp in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam per traumahelikopter ter plaatse voor ondersteuning aan het ambulancepersoneel. De baby is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.